реклама

сряда, 9 юни 2010 г.

СЕПТ-КОМПЛЕКТ

ЕКО МАКС БИО ЕООД
София, ул. Кораб планина 22, тел./факс 868-31-23, 087 8621509 e-mail: ekomakc@abv.bg


СЕПТ-КОМПЛЕКТ
Биологично активен комплект от три препарата и тест ленти за контрол на антибактериални вещества в септични ями или мини пречиствателни станции

Септ-комплект представлява комбинация от три препарата-Био-макс-3112, Био-макс-дехлоратор и Био макс Ph коректор на цената на един и технология за третиране разработена от фирма Еко Макс Био за по ефективно третиране на септични ями и мини пречиствателни станции.
Получавате и подарък тест ленти за контрол на хлор в водата.

Защо се налага третиране с СЕПТ-КОМПЛЕКТ?

Септичните ями са най-старите пречиствателни съоражения, използвани и до днес. В тях протичат едновременно два процеса – утаяване на отпадъчните води и изгниване до известна степен на задържаните утайки. В септичните ями утайките престояват под вода от шест до дванадесет месеца, през който период практически не се получава размесване, а само се създават условия за започване на кисела ферментация. Понеже в случая не става пълна обмяна на отделилата се при разграждането на органичните вещества вода и в следствие на метаболизма на микроорганизмите концентрацията достига размери, които са вредни за протичането на изгнивателния процес. При кисела ферментация утайките не намаляват своя обем, трудно отдават водата си и отделя неприятни миризми.
През процеса на ферментация се отделят газове, които увличат със себе си полуизгнили частици, които замърсяват още неутаената вода и постепенно на повърхността се получава кора от флотирали твърди частици.
От къде идват проблемите?
Основния проблем идва от използване на различни препарати- битовата химия, които убиват или намаляват репродуциращата способност на микроорганизмите отговорни за биологичната деградация на органичните отпадаци. Особенно опасни са препаратите съдържащи хлор или други дезинфектанти както и силно алкални или силно киселинни препарати.
Декомпозирането на органичната материя в септичната яма може да се осъществи ефективно и без отделяне на миризми само при определени условия.

След като изследвахме проблемите и анализирахме резултатите от изследването което обхваща 264 септични ями в различни региони и ползватели от различни социални групи третирани с различни препарати в периода 07.05 2008г. до 24.10.2009г. ние установихме че основната пречина е липсата на условия за развитие на микробните съобщества. Въпреки че се извършва третиране с микробиални препарати проблемите не се решават а дори в някой от случаите се задълбочават.

Решението на проблема:

Решението на проблема се състои в това преди третиране с микробиален препарат да се извършат мероприятия за осигуряване на нормална среда за развитие на микробните съобщества. Без това всяко едно третиране с Биоензимни препарати е неефективно и не се знае дали ще постигне очакваните резултати.

СЕПТ-КОМПЛЕКТ се състои от три препарата и тест ленти за контрол.

Схема на третиране.

Първото и може ми най-важно е третирането с препарат
Био-макс-дехлоратор. Това е препарат които разгражда остатъчния хлор в отпадъчните води и другите антибактериални вещества.
Следващата стъпка е корекция на pH.
Това се прави с препарат ECO- MAX-КОРЕКТ

Едва когато са направени първите две мероприятия може да се пристъпи към третиране с биоензимен препарат БИО-МАКС-3112.

Няма коментари:

Публикуване на коментар